Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση 2


     Αν έπρεπε να διδάξετε σε κάποιο σχολείο χορό και τα παιδιά δεν ήταν τόσο θετικά για αυτήν την δραστηριότητα .Ποιο θα ήταν τι κίνητρο για να ασχοληθούν?

2 σχόλια:

  1. Το μέγα κίνητρο που ίσως χρησιμοποιούσα ως δάσκαλος θα ήταν η διεξαγωγή κάποιου διαγωνισμού παραδοσιακών χορών. Πριν ξεκινήσω την εκμάθηση του χορού, θα έψαχνα για κάτι ανάλογο στην περιοχή, διαφορετικά θα πρότεινα στα παιδιά την οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού από το ίδιο το σχολείο, με συμμετοχές από άλλα σχολεία. Έτσι τα παιδιά θα έχουν ένα κίνητρο να ασχοληθούν με τον χορό και γενικά το θέμα που θα τους παρέθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2) Το κίνητρο για να ασχοληθούν τα παιδια με το χορό θα ήταν ότι μέσααπό τον χορό γυμνάζεις όλο το σώμα σου και είναι ένα είδος γυμναστικής. αλλάζει τον ψυχικό μας κόσμο, χαρίζει στο σώμα και το πνεύμα μας υγεία και δύναμη και μας εναρμονίζει με τη φύση και το σύμπαν. ξεχνάμε τα καθημερινά μας προβλήματα και άγχη και μαθαίνουμε να αγαπάμε ξανά τον εαυτό μας. Αποκτούμε ευλυγισία και έλεγχο στο σώμα μας, χάνουμε περιττό βάρος, διορθώνουμε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης λόγω κακής στάσης. Εκφραζόμαστε μέσω της κίνησης και της μουσικής όπως έκαναν οι πρόγονοί μας για να εκδηλώσουν τους φόβους, τις επιθυμίες και τις θρησκευτικές τους ανάγκες

      Διαγραφή